VRTNICA ZEPETI

024041
Artikel ni več na voljo
13,90 € 13,90 € Fotografija je simbolična.

Opis
- Vrtnična novost

- nizka in kompaktna vrtnica, ki je videti kot umetna. Ima temne in sijoče zelene liste ter rdeče cvetke. Je zdrava in neutrudno cveti celo poletje. Primerna je za lonce na balkonih in terasah ter za okenska korita. Na vrtu bo našla mesto v obrobkih vzdolž poti ali na mešanih gredah.

- V letu 2020 je prišla na evropski tržišče vrtnična novost. Sorta 'Zepeti' je izjemno odporna proti glivičnim boleznim. Ustvarili so jo v Franciji pri vrtničarski hiši Meilland. Materinska rastlina je gracilna francoska miniaturna vrtnica, oče pa je sorta 'Double Knock Out'.

- Rastlina je zelo privlačna na pogled. Oblikuje gost, kroglast grmiček. Zaradi svoje majhnosti (višine 35 cm), je sorta 'Zepeti' idealna za lonce in posode. Na moč prikupne so na steblo cepljene rastline.

- Vzdrževanje vrtnice v posodi zahteva kar nekaj posluha za potrebe rastlin. Manjši je lonec, bolj redno oskrbo zahteva. Vrtnica se v loncu ne sme presušiti, sicer odvrže liste. Tudi v vodi ne sme stati, sicer zgnije. Poleg ustreznega zalivanje je treba skrbeti za redno dognojevanje.

- Zdi se, da je 'Zepeti' manj tvegano saditi v gredo. Ker je majhna, mora biti v obrobku tik ob poti ali pa v gredicah, ki jih zidci dvignejo nad nivo poti. Edini ukrep, ki se ga ne sme izpustiti, je rigorozno krajšanje zgodaj spomladi.